About b-report

B-report is Marketing Magazin’s annual review of the most awarded ads, agencies and advertisers in the Adriatic region.

Mission

The B-report is an annual review of the most awarded creative campaigns and ads from the region (ex-Yugoslavia) at the national, regional, European and global advertising award shows and contests. We assessed the awards at various festivals, shows and contests by our own methodology and compiled a list of the best campaigns, creative agencies and advertisers in the region and by an individual country.

The B-report aims to showcase local creative industry to the world and the region (to the clients and agencies). The B-report is based on the assessment of the most important awards and prizes at the national, regional, European and global advertising and creative festivals, shows and contests.

In regional rankings, the awards at the regional, European and global festivals, shows and contests are included. In national rankings, the awards at the most important local or national festivals are also taken into account (besides the international ones).

The festivals’ list was compiled in cooperation with creative directors and CEO’s of agencies, media and advertisers in the region and in the individual country.

Poslanstvo:

B-report je letni pregled največkrat nagrajenih kreativnih del ustvarjalcev iz regije (nekdanja Yugoslavia) na lokalnih, regijskih, evropskih in svetovnih oglaševalskih festivalov. 

Nagrade na različnih festivalih smo ocenili po lastni metodologiji in sestavili pregled najboljših oglasov, agencij in naročnikov v regiji in po državah.

Z B-reportom želimo predstaviti lokalno kreativno industrijo svetu in regiji (naročnikom, agencijam). 

B-report sodeluje z najpomembnejšimi lokalnimi, regijskimi, evropskimi in svetovnimi oglaševalskimi festivali.

Methodology

The B-report is based on the assessment of the most important awards and prizes at the national, regional, European and global advertising and creative festivals, shows and contests.

In regional rankings, the awards at the regional, European and global festivals, shows and contests are included. In national rankings, the awards at the most important local or national festivals are also taken into account (besides the international ones). The festivals’ list was compiled in cooperation with creative directors and CEO’s of agencies, media and advertisers in the region and in the individual country.

Each year, we review the festivals’ list and assess their importance from every relevant aspect. Points are awarded according to the importance of the award shows. The awards at the global shows are more important than those at European level, while the European ones are ranked higher than regional, and so on.

Metodologija:

B-report sloni na ocenjevanju najvišjih priznanj in nagrad na lokalnih, regijskih, evropskih in svetovnih oglaševalskih festivalih kreativnosti.

Pri regijskih ocenah upoštevamo nagrade na področju regijskih, evropskih in svetovnih festivalov.

Pri državnih upoštevamo poleg mednarodnih tudi najpomembnejše lokalne oz. državne festivale. 

Seznam festivalov smo sestavili s pomočjo kreativnih direktorjev in direktorjev agencij, medijev in oglaševalcev v regiji in vsaki državi posebej.

Seznam festivalov vsako leto pregledamo in ocenimo njihov pomen na vseh nivojih.

Pri točkovanju posameznih nagrad upoštevamo pomen festivalov. Nagrade na svetovnih festivalov so pomembnejše od evropskih, te so pomembnejše od regijskih in tako naprej. 


Pravno obvestilo

Predmet tega obvestila so spletne strani na naslovu http://www.b-report.eu/.  Spletne strani so last podjetja Medijski partner d.o.o., Tivolska c. 50, 1000 Ljubljana. Vsebina spletnih strani je informativnega značaja.

Omejena odgovornost

Medijski partner d.o.o ne odgovarja za uporabo spletnih strani http://www.b-report.eu/ in za morebitno škodo povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Medijski partner d.o.o se bo trudil za pravilnost informacij vendar ne odgovarja za njihovo točnost ali celovitost. Medijski partner d.o.o lahko vse vsebine spreminja kadarkoli, brez obveznosti po obveščanju uporabnikov in ne odgovarja za posledice tako povzročenih sprememb.

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Povezave do spletnih strani tretjih oseb

Spletne strani lahko vsebujejo povezave na spletne strani tretjih oseb, pri čemer ne prevzemamo nobene odgovornosti za pravilno delovanje in vsebino teh spletnih strani.

Omejena pravica uprabe vsebin

Uporabniki lahko razpolagajo z vsebinami na spletnem naslovu http://www.b-report.eu/ za svojo osebno in nekomercialno uporabo pri čemer ne smejo biti kršene avtorske pravice. Avtorji vsebin niso odgovorni za morebitne škodljive posledice uporabe. Kakršnakoli druga uporaba ali distribucija teh spletnih vsebin ali njihovega dela ni dovoljena,  zlasti to velja za kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje, spreminjanje ali drugačno razširjanje informacij s teh spletnih strani v komercialne namene.

Varovanje zasebnosti

V zvezi z zbiranjem in varovanjem osebnih podatkov izpostavljamo, da našo spletno stran obiščete brez, da bi nam pri tem posredovali svoje osebne podatke.

Piškotki

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam omogočajo, da vas prepoznamo.
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.
Piškotki so lahko začasni (za trenutno “sejo”), kar pomeni, da so v uporabi samo med vašim obiskom spletnega mesta in se izbrišejo, ko spletni brskalnik zaprete, lahko pa so stalni, kar pomeni, da ostanejo v napravi po tem, ko spletno mesto zapustite, dokler jih ne izbrišete sami ali jih po preteku določenega obdobja ne izbriše vaš brskalnik.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje vsebine naše spletne strani.
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.
Mi uporabljamo nekatere začasne piškotke, da si vas zapomnimo, ko uporabljate spletno mesto, vendar pa dovoljujemo poslovnim partnerjem, t. i. tretjim osebam (zlasti Googlu), da na naših spletnih mestih uporabljajo analitične piškotke (začasne in stalne), s katerimi zbirajo podatke o tem, kateri deli našega spletnega mesta so najbolj obiskani, in da sledijo našemu oglaševanju.
Ti podatki so nam v pomoč pri izboljševanju vsebine našega spletnega mesta, vam olajšajo njegovo uporabo, nam pa dajejo informacijo o tem, kako uspešno je naše oglaševanje drugod v internetu. Menimo, da so ti piškotki, kar zadeva zasebnost, minimalno moteči.
Popoln seznam piškotkov, ki jih uporabljamo na našem spletnem mestu, lahko preverite spodaj:
Analitični piškotki

Ime piškotka

Servis

Veljavnost

Opis

_ga

Google Analytics

2 leti

Statistika ogledov spletne strani.

_gid

Google Analytics

24 ur

Statistika ogledov spletne strani.

Piškotke lahko sprejmete ali zavrnete.
Večina brskalnikov je nastavljena tako, da lahko sprejmejo naše piškotke in piškotke tretjih oseb. Te nastavitve za sprejemanje piškotkov (tako naših kot od tretjih oseb) seveda lahko spremenite tako, da boste vsakič, ko je k vam poslan piškotek, vprašani, ali želite piškotek sprejeti ali zavrniti, ali pa z njimi že vnaprej zavrnete kar vse piškotke.
Da boste to spletno mesto lahko uporabljali čim učinkoviteje, vam priporočamo, da sprejmete naše piškotke in piškotke tretjih oseb. Nastavitve brskalnika lahko spreminjate v orodni vrstici. Če želite zavrniti piškotke storitve Google Analytics (Google DoubleClick), obiščite to Googlovo spletno mesto (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout) in prenesite v svojo napravo razširitev za brskalnik “Google Analytics Opt-out Browser Add On”.
Če želite zavrniti uporabo naših lastnih piškotkov, lahko to storite z ustrezno nastavitvijo brskalnika, vendar se vam utegne v tem primeru zgoditi, da bo funkcionalnost spletnega mesta delno okrnjena, s tem pa tudi vaša uporaba spletnega mesta.
Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.
• Internet Explorer
• Chrome
• Firefox (stran v angleškem jeziku)
• Opera (stran v angleškem jeziku)
• Safari (stran v angleškem jeziku)

Gumbi s povezavo na družabna omrežja.

Za namestitev gumbov družabnih omrežij, kot so Twitter, Facebook in YouTube, in za povezavo na ustrezna zunanja družabna omrežja ter spletna mesta so potrebni skripti s spletnih domen, nad katerimi nimamo nadzora. Vedite, da ta mesta verjetno zbirajo podatke o tem, kaj počnete v spletu, torej tudi na našem spletnem mestu.
Če kliknete katerega od gumbov s povezavo na družabna omrežja, se to zabeleži na teh spletnih mestih, ki ta podatek lahko uporabijo. Svetujemo vam, da se seznanite s pravilniki vsakega od teh spletnih mest in preverite, kako te podatke uporabljajo ter kako lahko sodelovanje pri zbiranju teh podatkov zavrnete oziroma podatke izbrišete.

Kontakt

Za morebitna vprašanja, predloge, reševanje težav itd., smo dosegljivi na info@marketingmagazin.si.